Tudástár

B kategóriás jogosítvány – 5 fontos tény, amit mindenképp tudnod kell

A jogosítvány kategóriák közül a legelterjedtebb, leggyakoribb a „B” kategória – nem csoda, hiszen ez szükséges ahhoz, hogy személygépjárművet (pl. a családi autó) vezethess. Lássuk, mi mindent kell tudnod róla!

Vida Autósiskola - elektromos oktatóautók

Hogyan győzd meg szüleidet arról, hogy fontos a jogosítvány?

Jogsit szeretnél, de a szüleid nem támogatják az ötletet? Hoztunk Neked 7 verhetetlen érvet a jogosítványszerzés mellett!

Vida Autósiskola blog - mennyi idő a tanfolyam

Nem lesz időd a tanfolyamra? Ne butáskodj!

Szeretnéd megszerezni a jogosítványod, de attól félsz, nem fog beleférni az idődbe? Ebben a cikkben összeszedtük, a tanfolyam melyik részére kb. mennyi időt kell fordítanod. Így valós, konkrét információk alapján döntheted el, belevágsz-e.

Hogyan tudok jelentkezni?

Elhatároztad, hogy megtanulsz vezetni, ki is választottad a tökéletes autósiskolát, de nem tudod, hogyan tudsz jelentkezni hozzájuk? Itt megtalálod!

Mi a baj a csábító ajánlatokkal?

Sok autósiskola hirdetéseiben olvashatsz elképesztően olcsó, akciós ajánlatokról, amikkel mondhatni fillérekből kijön egy jogsi. Persze lehet, hogy tényleg jól jársz velük – azonban vannak olyan apróságok, amikre nagyon figyelned kell…

E-learning vagy tantermi?

Egyre népszerűbb az e-learning képzés a tantermi mellett az autósiskolákban is. De melyiket érdemes választani?

Vida Autósiskola_blog - 7 tény, amit tudnod kell a KRESZ-vizsga előtt

7 tény, amit tudnod kell a sikeres KRESZ-vizsgád előtt

Éppen elég nehéz feladat felkészülni a KRESZ-vizsgára anélkül is, hogy közben azon kelljen szoronganod, hogy pontosan hogyan is fog kinézni…

Vida Autósiskola - blog - Mit vigyünk KRESZ-vizsgára

Mit vigyünk KRESZ-vizsgára?

KRESZ-vizsgára mész? Ezeket ne hagyd otthon!

Félek a vezetéstől! - Engedd, hogy segítsünk!

“Mi lesz, ha bénázok?” “Üvöltözni fog velem?” “Biztos, hogy nekem való?” Ha Te is tele vagy hasonló kételyekkel és aggályokkal, engedd, hogy segítsünk! Saját tapasztalatunk alapján adjuk meg ezekre a (és még több más) kérdésekre a választ.

Mikor érdemes vezetni tanulnod?

Ha arról van szó, mikor kezdj bele a jogosítvány-szerzésbe, szinte mindenkinek van egy-két jó tanácsa. De melyek azok, amiket tényleg érdemes figyelembe venned? Segítünk, olvass tovább!

Hány órányi vezetésre lesz szükséged valójában?

Ahhoz, hogy forgalmi vizsgát tehess, kötelezően teljesítened kell 29 vezetési órát, illetve 580 km menettávolságot. Azonban azt is tudnod kell, hogy a legtöbben nem tudnak ennyi órából levizsgázni…

Vida Autósiskola blog - elsősegélynyújtás

Mire lesz szükséged elsősegélynyújtó-vizsgán?

Elsősegélynyújtó-vizsgád lesz? Ezekre lesz szükséged hozzá.

Hogyan takarítsak meg pénzt a jogsim árából?

A jogosítvány megszerzése nem olcsó dolog, viszont van néhány lehetőség, amivel csökkenteni tudod az árát. Lássuk, mik is ezek!

Jogsiszerzés általánosságban

Mik azok az általános tudnivalók, amikkel jó, ha tisztában vagy, ha a jogsiszerzésen töröd a fejed?

Milyen feltételei vannak a jogosítvány-szerzésnek?

Nem tudod, mikor kezdheted el leghamarabb a jogosítványszerzést, vagy hogy milyen feltételekhez kötött a képzés? Az alábbiakban ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ.

Melyik jogosítvány-kategóriával mit vezethetünk?

Attól függően, hogy milyen járművet szeretnénk vezetni, különböző kategóriás jogosítványra van szükség – ez alapján különböztetnek meg A, B, C, D és E kategóriás jogosítványokat. De melyik kategória mire jó pontosan?

Vida Autósiskola blog - Jogosítványszerzés menete

Mi a menete a képzésnek?

Azon gondolkodsz, hogy megszerezd a jogosítványt, de nem tudod, mit kell hozzá pontosan tenned? Olvass bele a cikkbe, hogy felkészülten vágj bele a tanfolyamba!

Vida Autósiskola - elektromos oktatóautók

Hogyan válasszak autósiskolát?

Sok szempontból nem mindegy, hol tanul az ember vezetni. Lássuk, miket érdemes megfontolnod, mialatt autósiskolákat nézegetsz!

Vida Autósiskola_blog - fizetési lehetőségek

Milyen fizetési lehetőségeim vannak a jogosítványom megszerzéséhez?

Nagyon gyakran érkezik ez a kérdés a nálunk érdeklődőktől, leendő tanulóinktól – ha Téged is érdekel, olvass tovább!

Vida Autósiskola blog - 9 sarkalatos pont az orvosi alkalmassági vizsgálathoz

Orvosi alkalmassági vizsgálat jogosítványhoz – 9 sarkalatos pont

Bizonyára Te is tudod, hogy a jogosítvány megszerzésének feltétele az orvosi alkalmassági vizsgálat. De mennyibe kerül, miből áll, ki adhatja ki, és mikor lehetsz alkalmatlan? Sok más hasznos információ mellett ezeket is leírtuk Neked.

Vida Autósiskola - blog_állami támogatás

25 000 Ft-os állami támogatás - de hogyan?

2018 júliusa óta a 20 év alatti tanulók 25 000 Ft-os állami támogatást igényelhetnek. Elmondjuk, miket kell tudnod róla!

Vida Autósiskola - automata váltós autók

Automata vagy manuális?

Sok esetben előnyösebb automata váltós autót vezetni, ma pedig már külön forgalmi oktatást biztosít rá néhány autósiskola. De biztosan jó döntés automatán tanulni? Segítünk, olvass tovább!

Vida Autósiskola blog - félelem a vezetéstől

Hogyan találd meg azt az oktatót, akiben meg tudsz bízni?

A jogosítvány megszerzésének talán legnehezebb, de biztosan leghosszabb része a forgalmi, vagyis gyakorlati képzés. Éppen ezért nagyon fontos, hogy olyan oktatót találj, akiben megbízol, esetleg még kedvelsz is. Lássuk tehát, mik azok a szempontok, amik segíthetnek Neked abban, hogy megtaláld a megfelelő oktatót!

A vezetni tanulók legnagyobb félelme - hogyan néz ki a forgalmi vizsga?

Vizsgázni szinte senki nem szeret, azonban már az is előnyt jelenthet, ha tudod, mi vár rád pontosan. Tehát, mi a helyzet a forgalmi vizsgával?

Mozgáskorlátozott oktatás - egyedül a megyében

Autósiskolánk a megyében egyedül teremt vezetési lehetőséget mozgáskorlátozottak számára is, megfelelően felszerelt oktatóautókkal. Erről mesél az autósiskola iskolavezetője.