25 000 Ft-os állami támogatás - de hogyan?

2018. július 1-től a 20. évüket még be nem töltött tanulók visszaigényelhetnek 25 000 Ft-ot állami támogatásként a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díjából. Most ennek a folyamatát és lehetőségeit írjuk le.

 

1. tévhit: “Az állam ingyenes KRESZ-tanfolyamot biztosít”
Sajnos ez több szempontból sem állja meg a helyét. Az állam mindössze 25 000 Ft, utólag visszaigényelhető támogatást nyújt. Debrecenben egy KRESZ-tanfolyam díja körülbelül 30 és 50 ezer forint között van. Tehát a teljes díj nem kerül visszatérítésre.

Vida Autósiskola - blog_állami támogatás
Vida Autósiskola - blog_állami támogatás

A másik fontos része a törvénynek, hogy először magunknak kell kifizetni a teljes díjat és csak sikeres KRESZ-vizsga után lehet visszaigényelni az állam által nyújtott összeget.

2. tévhit: “A 25 000 Ft az autósiskola által nyújtott kedvezmény”
Ezt az összeget vissza lehet igényelni, ha megfelelsz a feltételeknek. Ez autósiskolától független. A 25 000 Ft-os állami támogatást pedig nem az oktatási szervezettől, hanem az államtól lehet visszaigényelni.

Menete:

1. El kell végezni a KRESZ-tanfolyamot és sikeres KRESZ-vizsgát kell tenni.

2. El kell kérni az autósiskolától a 25 000 Ft-os állami támogatáshoz szükséges papírokat.

3. A Magyar Államkincstárhoz be kell nyújtani az igénylést.

4. Innentől kezdve lehet várni, hogy megérkezzen a támogatás.

 

Ha nem indultál még el a jogosítványszerzés dimbes-dombos, élményekkel teli útján, hadd lássunk el néhány fontos további információval: arról, milyen szempontok alapján érdemes autósiskolát választanod, itt olvashatsz. Ha a folyamat részletes leírására vagy kíváncsi, látogass el ide, a KRESZ-tanfolyam minden további tudnivalójáért pedig kattints ide!