Mi a baj a csábító ajánlatokkal?

Interneten böngészve, vagy akár utazás közben is találkozhatsz autósiskolák csábító, jobbnál jobb ajánlataival – ez nem olyan meglepő, hiszen mint minden szolgáltatás, ők is kínálhatnak akciókat -, amikkel olcsóbban megszerezheted a jogosítványod. Mégis van néhány dolog, amire érdemes figyelned ilyenkor.

 

Sok esetben az akciós árból kimarad valami, ami egyébként elengedhetetlen része a tanfolyamnak, így később “pluszba” ki kell fizetned. Ilyenek lehetnek például a vizsgadíjak, vagy az elsősegélynyújtó-tanfolyam.

A legtöbb vezetni tanulónak nem elég a kötelező 30 óra vezetés ahhoz, hogy felkészülten kerüljön ki, már egyedül, oktató nélkül a forgalomba – vagy egyáltalán, hogy sikeresen tudja teljesíteni a forgalmi vizsgát. Néhány autósiskolában a kötelező 30 után vett óráért magasabb díjat számolnak fel. Különösen igaz lehet ez akkor, ha az akciót a vezetési órák árából kínálják.

Mindez nem azt jelenti, hogy nem találhatsz olyan ajánlatot, amivel tényleg jól jársz – viszont érdemes körültekintően végiggondolnod, biztosan meg fogja-e Neked is érni az akciós jogsi.

 

A kép forrása: Freepik