Félek a vezetéstől… engedd, hogy segítsünk!

Szeretnél jogosítványt, de tele vagy kétségekkel és kérdésekkel? Hadd segítsünk! Összegyűjtöttük azokat a témákat, ami a nálunk érdeklődőkben a legtöbb bizonytalanságot szüli.

Mennyi ideig leszek lekötve? Az oké, hogy nyáron elkezdem, de ősszel suli van…

A teljes képzés általában legalább 3 hónapig tart, azonban ez nagyban függ attól, hány órára lesz szükséged a sikeres forgalmi vizsgához, vagy ha e-learning formában teljesíted a KRESZ-t, azzal mennyi időt töltesz. A képzés „tanulós” része az elméleti (KRESZ) tanfolyam, ez azonban tantermi képzésben kb. 3 hétig tart (e-learningen pedig rajtad múlik, napi 2 óra tanulással kb. 2 hét alatt végezhetsz vele). Az elméleti vizsga után, a gyakorlati képzésnél tulajdonképpen annyi időt kell a jogsira fordítanod, amíg autóban ülsz – ez kb. heti 2×2 órát jelent, oktatóddal egyeztetve tudod pontosítani. Így tehát ha a KRESZ-vizsgát teljesíted nyáron, már csak a vezetés lesz hátra.

Mi lesz, ha nagyon béna leszek kocsiban ülve?

Leginkább semmi. 😊 Oktatóink nagy tapasztalattal rendelkeznek, így pontosan tudják, hogy vezetni megtanulni nem könnyű. Abban is biztos lehetsz, hogy nem Te leszel az első kezdő tanulójuk, nem fogja meglepni őket, ha az első órákon többször is lefulladsz vagy „bele kell állniuk” a fékbe.

Akkor se ijedj meg, ha több óra is eltelik, és még mindig nem sikerülnek a kért feladatok. A vezetésre a legtöbb ember előbb-utóbb ráérez, innentől kezdve jóval könnyebb lesz a gyakorlás. Oktatóink jól felkészültek és sok-sok türelemmel dolgoznak tanulóikkal, így tőlük biztosan nem kell félned!

Kiabálni fog, ha szerencsétlenkedek? Nem bírom, ha üvöltenek velem…

Autósiskolánk a város legjobb oktatóival dolgozik együtt, akik nem csak nagy szakmai tapasztalattal és tudással rendelkeznek, hanem számtalan fiatalt és idősebbet segítettek már jogosítványhoz. Jófejek és segítőkészek, minden igyekezetükkel azon dolgoznak, hogy Te jogsihoz juss. Természetesen ők is emberek, így lehet rossz napjuk, elfogyhat a türelmük, de az biztos, hogy nem rosszindulatból szólnak rád.

Egyáltalán képes vagyok megtanulni vezetni? Mi van, ha ez nagyon nem az én világom?

A legtöbben képesek megtanulni autót kezelni és közlekedni is, a tanulási folyamat időtartama azonban nagyon változó. Ha mégsem boldogulsz a manuális váltós autóval, bármikor van lehetőséged automatára váltani (ez azért „könnyebb”, mert nem kell figyelned a váltásra, így csak a forgalomra kell koncentrálnod). Ezt az opciót egyébként az oktatód is felvetheti, ha ő is úgy látja, sokat jelentene a váltás a fejlődésedben. Ha viszont nagyon úgy látod, hogy nem szeretsz vezetni, nem sikerül és inkább be sem fejeznéd, nincs semmilyen kötelezettséged, bármikor abbahagyhatod – amíg nem jár le a 2 éves határidőd, később akár vissza is térhetsz a gyakorláshoz. Ha letelik a 2 éved, akkor is bármikor újrakezdheted, ám ekkor már a teljes képzést kell újra teljesítened.

A kép forrása: Freepik