Oktatás a járvány idején – Vida Autósiskola

Az új járványügyi helyzet próbára tesz most mindenkit – egyént, közösséget, szervezetet, az egész világot. Mi most azoknak szeretnénk információt nyújtani, akiket a jogosítványszerzés közepette ért a világjárvány. Összeszedtük azokat a kérdéseket, amelyekkel a leggyakrabban megkerestek minket tanulóink vagy a nálunk érdeklődők.

Az iskolák már bezártak – de mi van azokkal, akik vezetni tanulnának?

Következzenek a leggyakoribb aktuális kérdések, amelyek a vezetni tanulókat leginkább foglalkoztatják a Covid-19 járványhelyzet kapcsán.

Tudok jelentkezni? El tudom kezdeni a KRESZ-tanfolyamot?

Azok számára, akik még nem kezdtek bele a tanfolyamba, továbbra is tudunk KRESZ-tanfolyamot indítani, most azonban csak online, e-learning-formában. Ez a forma nagyobb önállóságot és munkafegyelmet kíván meg a tanulótól, mint a tantermi oktatás, hiszen akkor ül le tanulni, amikor csak szeretne. Ezen szeretnénk most segíteni egy új lehetőséggel: tekintettel a veszélyhelyzetre, csak e-learning oktatást indítunk – viszont tanulóink számára kislétszámú Facebook-csoportokat hozunk létre, szakoktatói jelenléttel. Mindez nem jár semmilyen többletköltséggel tanulóink számára. Így itt ugyanúgy kérdezhetnek, beszélgethetnek, biztathatják egymást, ugyanúgy biztosított a szakmai segítség, mint a tantermi órákon – és mindezt otthonról, biztonságos távolságból tehetik meg.

Az online oktatáshoz nyújtanak további segítséget az e-learning tananyag készítői azzal, hogy azoknak a tanulóknak, akiknek jelenleg van aktív hozzáférésük a tananyaghoz (tehát már elkezdték az elméleti tanfolyamot e-learning formában), 90 nappal meghosszabbítják a hozzáférésüket. Újonnan jelentkezett tanulók számára is hosszabb hozzáférési lehetőséget biztosítanak. Ez a kedvezmény a veszélyhelyzet végéig áll fenn számukra.

Ezt a csoportos e-learning oktatást szeretnénk most egyúttal ajánlani a többi autósiskola számára is – mindannyian nehéz helyzetben vagyunk, segítsünk egymásnak ott, ahol tudunk, segítsünk haladni a tanulóinknak is ahogyan csak tudunk!

Hogyan tudok gyakorlóprogramot kérni?

Telefonon vagy e-mailben keress minket, és segítünk! Elérhetőségeink: https://vidaautosiskola.hu/kapcsolat/

És vezetési órák sem lesznek?

Sajnos nem, a gyakorlati oktatást bizonytalan időre szüneteltetjük. Ez most mindannyiunk érdeke, online pedig nem lehet vezetni tanulni.

Vizsgázni sem tudok?

Sajnos vizsgázni sem. Az elméleti, forgalmi és elsősegélynyújtó-vizsgát is felfüggesztették bizonytalan időre.

Mi történik akkor, ha már elkezdtem a KRESZ-tanfolyamot, de nem tudok most levizsgázni a járvány miatt?

A tanfolyam kezdetétől számítva 9 hónapon belül kell az első KRESZ-vizsgát megpróbálnod és 1 éven belül kell sikeres vizsgát tenned.Reméljük, minél hamarabb megoldódik a veszélyhelyzet, és folytatódhatnak a vizsgáztatások is.

Mi történik akkor, ha már levizsgáztam KRESZ-ből, de most lehet, hogy hónapokig nem tudok vezetni? Újra kell kezdenem az egészet?

Pánikra semmi okod, hiszen a sikeres KRESZ-vizsga napjától számítva 2 éved van levizsgázni forgalomból – ennyi általában bőven elég hozzá. Arról jelenleg nincs még információnk, hogy a jelenlegi helyzetre való tekintettel meghosszabbítanák ezt a határidőt.

Hogyan fogom így megkapni az igazolást a sikeres KRESZ-vizsgámról, ami az állami támogatáshoz szükséges a 20 év alatti vizsgázók számára?

Ezeket az igazolásokat akkor tudjuk odaadni Neked, ha újra lehetővé válik a személyes ügyfélfogadás. Ha a KRESZ-vizsgád napjáig nem tőltötted be a 20. életévet, a támogatásra már mindenképpen jogosult vagy. Addig is türelmedet kérjük, ha bármilyen változásról hírt kapunk, a Facebook-oldalunkon olvashatsz róla.

Mi történik akkor, ha már elkezdtem vezetni, de még nem vizsgáztam le?

A gyakorlati képzést ott tudod majd folytatni, ahol abbahagytad. A sikeres KRESZ-vizsga napjától számítva 2 év áll rendelkezésedre, hogy sikeres forgalmi vizsgát tegyél. Csak akkor kell újrakezdened a tanfolyamot, ha ebből a határidőből kicsúszol.

Meddig fog tartani ez az állapot?

Sajnos még semmilyen információ nem áll rendelkezésünkre ezzel kapcsolatosan. Kövesd Facebook-oldalunkat (https://www.facebook.com/VidaAutosiskola/), ott tesszük közzé legfrissebb híreinket, amilyen hamar csak tudjuk.

Hol tudok tájékozódni? Ügyfélfogadás sincs most?

Minden új információt, változtatást a Facebook-oldalunkon teszünk közzé: https://www.facebook.com/VidaAutosiskola/. A személyes ügyfélfogadást bizonytalan időre felfüggesztettük, de telefonon, e-mailben vagy Facebook-on továbbra is rendelkezésedre állunk, keress minket bátran! Elérhetőségeinket itt találod: https://vidaautosiskola.hu/kapcsolat/

Erről készült Facebook-posztunkat itt tudod elolvasni.