Önkéntes karantén – így tanulj KRESZ-t otthonról!

Tanulóink már korábban is választhattak az online (e-learning) és a tantermi KRESZ-oktatás között. A járványhelyzet miatt jelenleg felfüggesztettük a hagyományos tantermi képzést – helyette viszont többféle online lehetőséget is kínálunk, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább szimpatikus verziót. És hogy ne kavarodj bele melyik mi is pontosan, itt összefoglaltuk a különböző formák legfontosabb jellemzőit.

Vida-Autósiskola_blog_KRESZ-tanulás-otthon
Vida-Autósiskola_blog_KRESZ-tanulás-otthon

E-learning képzés

Az e-learning képzés évek óta népszerű a vezetni tanulók körében: ilyenkor a teljes elméleti anyagot online kapod meg, szöveges leírásokkal, képekkel és videókkal színezve. Minden modul után tesztekkel tudod ellenőrizni, elsajátítottad-e a tanultakat. Az e-learning tanfolyamnak számos előnye van: saját időbeosztásod szerint, otthonról tanulhatsz. Így nem kell senkihez sem igazodnod, valamint megspórolhatod az órákra való utazás idejét is. Ennek persze megvan a buktatója is; mivel nem vagy rákényszerítve, hogy leülj a program mellé, sokkal könnyebb halogatni a tanulást. Jelentkezek

Csoportos e-learning képzés

Csoportos e-learning képzésünkben ötvözni szeretnénk az e-learning és a tantermi képzést. Tanulóink ekkor otthonról, e-learning formában tanulnak, azonban létrehozunk számukra egy kis létszámú Facebook-csoportot szakoktatói jelenléttel. Így az otthoni tanulás kényelme megmarad, viszont a csoportban ugyanúgy kérdezhetnek, beszélgethetnek, vitatkozhatnak, biztathatják és bátoríthatják egymást, mintha órára járnának. Illetve, amit még fontos kiemelni: ha a tananyaggal kapcsolatban van kérdésük, arra szakmai választ kaphatnak. Jelentkezek

Élő videós KRESZ-tanfolyam

Az élő videós KRESZ-tanfolyamot azoknak hoztuk létre, akik szívesebben tanulnak offline, órán ülve, szakembert hallgatva, a járvány miatt viszont muszáj ezt otthonról kivitelezniük. Ők szintén megkapják az e-learning felületet, mellé pedig részt vehetnek azokon a tanórákon élő videó formájában, amelyeket egyébként a tantermi oktatáson tartunk. Így a programban olvasottak kiegészítésére, magyarázatára szolgál az élő online óra. Nem kötelező minden foglalkozáson részt venni, és természetesen plusz költséget sem jelent a tanuló számára.  Az órák jobb minősége érdekében mi nem Skype-ot, hanem Zoomot használunk.

Figyelem! Ezt a képzési formát kizárólag a járvány idejére alakítottuk ki – ha újra biztonságosan tudunk személyes találkozókat tartani, visszavezetjük a hagyományos tantermi képzést. Ha ez a forma szimpatikusabb számodra, most kezdd el, amíg tart a veszélyhelyzet!

Belepillantanál, hogy néz ki egy ilyen óra? Kattints a videóra! (Vedd fel a hangerőt!)

Jelentkezek